Повдигат обвинения на наркофермери от Разград (СНИМКИ)

Супермодерна оранжерия, оръжия, пари и други откриха при претърсвания на адреси в три области

Организирана престъпна група, която се занимавала с професионална оранжерия за наркотични растения и пласиране на марихуана, разкри полицията в Разград. Задържани са трима мъже от Разград, на възраст от 23 до 38 години. През нощта срещу понеделник е арестуван 32-годишен от варненското село Казашко, както и 34-годишен от Сливен. При претърсвания на адресите им са открити оръжия, канабис, семена и други, свързани с бизнеса с дрога. Всеки от групата е имал определена роля в производството и пласирането на марихуана, съобщиха от полицията в Разград.

До арестите се стигнало след разкриването на оранжерията за производство на марихуана, която била разположена в помещения в работещата спортна зала на бивш завод в Разград. Експертите от полицията съобщиха, че досега не са попадали на толкова високотехонологично оборудвана инсталация, която била изцяло доставена от Холандия. Оборудването гарантирало перфектни условия за осветеност, влажност, температура, покълване на семената и израстване на зелените стръкове. В помещението имало 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха „стока“, приготвена за търгуване, посочват от полицията в Разград.

В оранжерията се влизало само със защитно облекло, за да не се заразяват растенията, които се отглеждали по учебник. Продукцията била предназначена за износ, а малка част отивала и на местния пазар.

По неофициална информация един от задържаните от Разград бил свързан със спортната зала и вероятно тя е ползвана като прикритие за дейността, която се развивала там. Процесът по отглеждане и съблюдаването на всички изисквания пък се водел и надзиравал от мъжа от Сливен, за когото имало данни, че е бил свързан с наскоро разкрита оранжерия там. Към момента това обаче са само версии.

При претърсванията на жилищата на мъжете, както и на два автомобила, които са ползвали, е намерено и оръжие. От полицията посочват, че са иззети: самоделен боен пистолет, картечен пистолет, пневматична пушка, газов пистолет и револвер. Намерени са били 5000 лв., които се предполага, че са от пласиране на стока. Открити са още електронна везна, семена, мелничка за мелене на марихуана, както и 10,2 грама канабис в опаковки. Иззети са компютри и флашки.

От полицията в Рзаград допълват, че специализираната операция е проведена в условията на неотложност във връзка с образувано досъдебно производство и работата продължава.

Коментари

Задължително поле