Задържаха петима пловдивчани при спецакция срещу наркоразпространението в Столипиново

Снимка: Архив

Петима пловдивчани са били задържани при специализирана операция срещу наркоразпространението на територията на квартал „Столипиново“ в областния град, съобщават от МВР. Тя е проведена в понеделник от служители на Шесто РУ. В полицейския арест са отведени 23-годишна жена и четирима мъже на възраст между 28 и 43 години, двама от които криминално проявени и осъждани. В хода на акцията извършителите били засечени на бул. „Цариградско шосе“, ул. „Ландос“ и ул. „Храбрец“ да носят в себе си различни по вид и количество наркотици. Общо от петимата били иззети четири пакетчета с хероин и шест - с марихуана. По случаите са образувани бързи производства по чл. 354а от НК.

При подобни действия същия ден, в района на жп гарата в Стамболийски, полицаи от районното управление заловили 28-годишен местен жител. Установено било, че мъжът, който е с криминални регистрации, притежава над 0,6 грама амфетамин и 0,7 грама марихуана. Срещу него започнато бързо производство.

С решение на Районен съд – Първомай от вчера на 52-годишен мъж е наложено административно наказание „задържане в структурно звено на МВР“ за седем денонощия. Мярката е взета след съставен му акт по Указа за борба с дребното хулиганство в понеделник. Тогава, около 9.30 часа, в административна общинска сграда в града жителят на село Градина се скарал със служителка от социална служба и друга жена и се опитал да им нанесе удари. Извършителят бил отведен за срок до 24 часа в районното управление, където ще изтърпи и останалата част от наложеното наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право