Гастарбайтери от Австрия пребили брата на видинския зам.-кмет

Четирима роми, сред които трима мъже и една жена, гастарбайтери в Австрия са участвали с побоя над брата на зам.-кмета на Видин Светослав Скорчев - Владимир Скорчев. Тримата мъже са вече в ареста, а жената е пусната с подписка.  Побоят е станал още от събота, но официална информация за това какво всъщност се е случило беше оповестена официално едва днес на извънреден брифинг в МВР. На него присъстваха шефът на МВР-Видин Петър Коцин, зам.-шефката на Софийската апелатевна прокуратура Галя  Маринова, окръжният прокурор Ваня Ненкова и районният прокурор Илияна Целова. 

Брифингът се проведе на фона на течечащата същия ден спецакция във видинския ромски квартал "Нов път ". Срещу биячите на Скорчев, който станал обект на атака с бухалки заедно с невръстното си дете и с жена си заради невинно потупване по колата на един от ромите, вече са повдигнати обвинения за хулиганство. "До момента обвиняемите отричат всичко, което твърди потърпевшият", заяви прокурор Ненкова. На зверския побой, който се случва на пъпа на Видин обаче, е имало най-малко тринадесет свидетели, а също и записи от охранителни камери, заради намиращите се наблизо заведения и банкови клонове. 

Нападателите са дошли от Австрия около 2 седмици преди инцидента. Не са криминално регистрирани. От прокуратурата заявиха, че на по-късен етап ще дадат подробна информация за провежданата операция в циганското гето срещу битовата престъпност и казаха, че не била свързана с конкретния случай с побоя над Скорчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини