Задържаха под стража банковата служителка, арестувана за присвояване на 445 200 лева

Окръжният съд в Сливен задържа под стража 29-годишната банкова служителка от Нова Загора, която бе арестувана на 18 февруари за присвояване на 445 200 лева . Искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение бе на Окръжната прокуратура в Сливен, съобщиха от там.

Спрямо Б.М. са предявени две обвинения. Първото е за това, че от 28 ноември м.г. до 1 февруари т.г., в условията на продължавано престъпление, използвала дебитни карти с титуляри двама мъже от града. С картите 105 пъти теглила пари от банкомати в града, като по този начин получила сума от общо 45 200 лева. Второто обвинение е за това, че от юни 2016 г. до 5 февруари т.г. като длъжностно лице, на което е било възложено срещу заплата постоянно да извършва работа, свързана с опазване и управление на чуждо имущество, в условията на продължавано престъпление като банков служител присвоило пари, собственост на банката, в размер на 400 хил.лева. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Според Окръжната прокуратура е налице обосновано предположение, че Б.М. е извършила престъпленията, в които е обинена. Прокуратурата още е посочила, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът е приел мотивите на обвинението. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Бургас.

Коментари

Задължително поле