Задържаха четирима мъже за държане на наркотици с цел разпространение

Снимка: Архив

На 12.02.2018 г., след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, акция на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив, за отглеждане на конопени растения и за държане, с цел разпространение, на марихуана бяха задържани четирима мъже – П.К., на 32 г., Т.Ц., на 24 г., Н.Ц., на 46 г. и Г.Д., на 47 г., съобщиха от държавното обвинение.

На четиримата са повдигнати обвинения за извършени в съучастие престъпления, като следва:

- за отглеждане в землището на с. Скутаре, обл. Пловдивска, на 286 растения от рода на конопа /марихуана/ - престъпление по чл. 354 в, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 /респ. ал.4/ от НК

- за държане, с цел разпространение, в землището на с. Скутаре, обл. Пловдивска, на над 400 грама марихуана – престъпление по чл. 354 а, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 /респ. ал.4/ от НК

Установено е, че двама от обвиняемите са действали като извършители, а другите двама, като помагачи, като съобразно тези им роли са им повдигнати и описаните обвинения.

Спрямо обв. Г.Д. е повдигнато и обвинение за държане, с цел разпространение, на територията на гр. Пловдив, на още близо 320 гр. марихуана.

Всеки един от обвиняемите е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като предстои днес да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Най-тежкото наказание, измежду предвидените от закона за престъпленията, в които четиримата са обвинени, е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Разследването по случая продължава.

Коментари

Задължително поле