Задържаха четирима мъже, превозвали нелегални мигранти

Снимка: Архив

Криминалистите от ОДМВР-Хасково, заедно с колегите си от РУ-Харманли и Димитровград, предприели оперативни действия по сигнал за превоз на нелегални мигранти в района на АМ “Марица“, получен на 19-ти октомври т.г. Това съобщават от вътрешното минстерство.

В ранните часове, на магистралата в посока Пловдив, те спрели лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец, с когото пътували негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин, както и микробус „Фиат“, управляван от 22-годишен от с.Бисер, който следвал леката кола. В товарния отсек на микробуса криминалистите открили 19 чужди граждани между 13 и 26 г., самоопределили се като афганистанци /16/ и пакистанци/3/. Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ – Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ-Любимец.

Четиримата българи са били задържани до 24 часа в РУ- Димитровград, по случая е образувано е досъдебно производство по чл.281 от НК, а документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата. В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са започнати и бързи производства, тъй като се е установило, че водачът на микробуса е управлявал под въздействието на тетрахидроканабинол, а шофьорът на мерцедеса – без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

Коментари

Задължително поле