Задържаха 17-годишен рецидивист за поредна кражба

По искане на Районна прокуратура – Свищов, съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража“ по отношение на 17-годишният рецидивист Емил Рашев заради извършена поредна кражба. Изпеченият апаш е привлечен като обвиняем за това, че на 23 март в свищовското село Александрово чрез особена ловкост е направил опит да отнеме чужди движими вещи –чифт маратонки, шал, яке, шапка, боксерки, лаптоп, два мобилни телефона, сребърна плочка.

Мъж от Алеково алармирал полицията в Свищов в нощта срещу сряда, че по улицата се разхожда обявеният за общодържавно издирване Емил Рашев. Веднага след това 17-годишният бандит с близо 30 регистрации и 7 присъди бил арестуван. Преди седмица непълнолетният закоравял бандит нападна с нож жител на село Александрово, който го заварил в къщата си да краде.

Екшънът се разиграл около 23 часа. В полицията бил подаден сигнал от 28-годишен мъж, който се оплакал, че е бил нападнат от въоръжен младеж, който нахлул в дома му. Стопанинът се опитал да прокуди неканения гост, но между двамата се завързала схватка. След минути нападателят избягал. Нападнатият разпознал взломаджията – 17-годишния Емил Рашев.

След това апашът бе задигнал няколко леки автомобила от различни населени места и след като им свърши горивото, ги бе изоставил. Така тези дни полицията откри две возила в Алеково и Обретеник. Преди две години непълнолетният бандит избягал от възпитателното училище в село Керека и извършил множество кражби и нападения над възрастни хора в свищовски села. След това бе изпратен в поправителен дом в Бойчиновци, но наказанието му изтекло наскоро и той пак започнал да вилнее.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право