Задържаха 66-годишна за две кражби на злато, пари и буркани с месо

Снимка: Архив

Установява се как жената е проникнала в къща и маза и извършила кражбите

66-годишна, с множество кражби от десетилетия, успяла да извърши две кражби в Разград без да разбива врати или прозорци. Ветеранката специалист обаче е била задържана скоростно в следобедните часове в понеделник, след като претарашила къща и изба, от която пък напълнила чанта с 10 буркана с месо. Преди това, по все още неустановен способ, проникнала в къща, собственост на 52-годишен мъж. Той отсъствал от дома си между 8,30 и 11 часа. Връщайки се вкъщи установил, че някой е ровил в гардероби и чекмеджета. Липсвали неуточнено към момента количество накити от злато и сребро, 200 турски лири, 21 щатски долара и 20 лв.

Нямало следи от взлом на врати или прозорци. Не е изключено в къщата да е проникнато след отваряне на вратата с шперц.

Докато криминалистите правели оглед на окрадения дом, дошъл сигнал от друг квартал на Разград, че от избено помещение са изнесени буркани с месо. И там нямало следи от взлом.

От полицията не уточняват дали крадлата не е била забелязана от хора в района на тази кражба, но малко след втория сигнал била задържана 66-годишна жена от село Желъд, от община Смядово. В нея били намерени крадените вещи, както и бурканите с месо. Тя била пристигнала в Разград с автобус и е смятала да се прибере по същия начин, след като напълнила чантата с краденото. Вместо това се озовала в ареста за денонощие.

От полицията уточняват, че жената била с множество кражби. По непотвърдени данни първите датирали още от 70-те години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право