Заев: Някои македонци също са били помощници на фашистите

Някои от македонците също са били помощници на фашистите - така премиерът Зоран Заев оправда заявлението си, че от македонските учебници, ще бъде изтрито определението „български“ преди термина фашистки окупатор.

"Въпреки че историческите факти казват едно, премиерът е готов да ги промени, за да задоволи българската страна. Въпреки че в световната история ясно е записано, че България е била помощник на фашистите, Заев все пак казва, че Република Северна Македония като държава не бихме могли да им поставим такъв етикет", коментира скопският телевизионен канал “Алфа“.

„Значи не можеш да кажеш, че цяла една нация е бил фашистка. Не можете дори да кажете, че ние сме били с партизаните, защото има и такива, които са били сътрудници на фашисткия окупатор, по време на Втората световна война. В рамките на добрите европейски маниери, от нас зависи как ще определим, дали ще бъдем внимателни или не в това отношение“, каза Заев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Мери

    Това е нелепо. До вчера бях един малкото останали защитници на желанията на Македония и про-европейската им промисъл, но Заец прекали! От днес за мен те не съществуват! Да прокарват висшата си ирония и недодялан сарказъм другаде!!!! Ну, Заяц! Ну, погоди!

Още от Европа