Зала за сватби вдигат във Върбица

Продължават ремонтите на улици

Многофункционална зала за всякакви събития и най-вече за сватби, се гради в град Върбица. Тя е в квартал "Трошка" и в началото на седмицата строителите успяха да издигнат металната конструкция върху отлятата бетонна основа. До края на годината залата трябва да е готова и кварталът може да посрещне новогодишните празници в нея.

Постройката е проектирана да побира 500 души, съобщават от общината. За изграждането й са отделени 140 000 лв. от общинския бюджет, каза кметът Мердин Байрям. Строи я варненска фирма.

На подобни зали за масови тържества и мероприятия вече се радват хората от върбишките села Маломир, Чернооково, Бяла река, Нова Бяла река и Тушовица. Те са издигнати в последните шест години. Важни за местните хора, защото в много села няма подходящи сгради, където да се съберат повече посетители.

В последните топли дни от годината община Върбица продължава да реализира и програмата си за благоустрояване на населените места - асфалтират се десетина улици в селата Ловец, Менгишево и Крайгорци. Ремонтите се реализират от местните приходи на общината и по част от уличната мрежа за първи път ще има асфалтова настилка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони