Заловиха най-опасния крадец на БМВ-та у нас

Полицаите следили арестувания цял месец

Бургаски полицаи заловиха 26 годишен автокрадец от Враца с инициали Д.С. Месец преди това, криминалистите били по петите му и следели всеки негов ход. Те имали сигнал, че Д. С. е спец по краденето на "БМВ"- та. След като плячкосвал луксозните возила, обикновено собственост на летовници- чужденци, той ги транспортирал, като използвал крадени регистрационни табели от други автомобили.

Посред бял ден, около 12.15 часа, врачанинът бил засечен да краде луксозно "БМВ", собственост на немски туристи. Това станало на паркинг в Бургас, до блок 118 в комплекс «Изгрев».

Полицаите изчакали автокрадецът да отвори автомобила и да се качи в него. Белезниците щракнали около китките му в момента, в който се опитвал да го запали и да потегли. При ареста, от Д. С. са иззети ръкавици и ключ за привеждане в движение на автомобила.

Установено е, че Д. С. работи в съучастие с други мъже от Враца, които също са на територията на Бургаски регион през активния летен туристически сезон. В процес на документиране е дейността им по противозаконните отнемания на луксозни автомобили с чуждестранни регистрации, собственост на туристи, почиващи по Южното Черноморие. Мишена на крадците, освен беемвета, били и марките «Ауди» и «Ланд Роувър».

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от ОД на МВР. Полицаите са по следите и на останалите от групата, за която е установено, че е съпричастна към кражбине на близо 15 автомобила «БМВ», с чуждестранна регистрация, висок клас.

Коментари

Задължително поле