Заможни руснаци купуват имоти в Дубай

Много руснаци имат интерес към луксозните жилища на изкуствения остров във формата на палма Палм Джумейра.

Преструктурират собствеността си

Търсят лукса

В най-лъскавите квартали на Дубай запитванията от руснаци, които търсят вили и апартаменти, са нараснали главоломно, казват брокери на недвижими имоти, цитирани от агенция Блумбърг. Голям е интересът към луксозните жилища на изкуствения остров във формата на палма Палм Джумейра. Все повече руснаци се насочват към Дубай, докато други предпочитани доскоро от тях страни наложиха санкции на някои от сънародниците им.

Адвокати на руски бизнесмени казват, че някои придвижват средства към Обединените арабски емирства (ОАЕ), част от които е и Дубай. Специалисти в авиацията коментират, че самолети, принадлежащи на руски магнати, пристигат в Дубай, въпреки че не е ясно кой е на борда им.

ОАЕ възприе предпазлива политическа позиция, която цели да запази отношенията с Русия за изненада на западни представители. Държавата в Персийския залив се въздържа по предложена от САЩ резолюция, осъждаща нашествието на Русия в Украйна. Докато суперяхти, имоти и самолети с предполагаеми връзки с Кремъл бяха изземвани в цяла Европа, директни полети продължиха да кацат от Москва в Дубай, където не са наложени санкции.

Дубай вече е предпочитана дестинация за много руснаци, като привлича десетки хиляди руски туристи на месец. Деликатеси като руска сметана и извара може да се намерят в някои хранителни магазини.

Дори някои руснаци без връзки с държавните власти се страхуват, че активите им по света може да бъдат отнети, казва Дария Невская, партньор в правната кантора FTL Advisers в Москва, която обслужва богати руснаци. Някои руски богаташи опитват да преструктурират собствеността си, “за да не бъдат въвлечени в лов на вещици”, допълва тя.

В същото време други дестинации също привличат руски граждани. В Израел брокери на недвижими имоти казват, че са получили запитвания от хиляди руснаци с еврейско потекло.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти