Замъкът в Равадиново в битка с Акропола

Родната забележителност е номинирана за най-добра атракция в Европа

Сред конкурентите е и Айфеловата кула

Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново е номиниран за най-престижната европейска награда в областта на туризма. Българската забележителност ще се състезава с едни от най-известните чудеса на Стария континент за приза най-добра европейска туристическа атракция в световния конкурс World Travel Awards. Сред конкурентите на българския кандидат за вота са Акрополът в Атина, Айфеловата кула в Париж, Бъкингамският дворец във Великобритания, скалите на Мохер в Ирландия, Ла Саграда Фамилия в Барселона и Колизеумът в Рим. Победителят ще бъде избран чрез онлайн гласуване, в което може да участва всеки.

Вотът отнема само минута, като е нужно да последвате няколко стъпки.

Стъпка № 1 – Регистрация

Отворете линка: https://www.worldtravelawards.com/register и следвайте процеса за регистрация.

Стъпка № 2 – Потвърждение (верификация) на e-mail  – След регистрацията трябва да отворите Вашата електронна поща и да потвърдите чрез „Verify Your Email“, след което ще бъдете върнати обратно на страницата за гласуване на World Travel Awards.

Стъпка № 3 – Изберете EUROPE

Стъпка № 4 – Изберете LEADING TOURIST ATTRACTION (намира се в списъка под номер 116

Стъпка № 5 – Изберете CASTLE IN LOVE WITH THE WIND

Стъпка № 6 – Гласувайте за ЗАМЪКА

От Замъка очакват подкрепата и на Министерство на туризма, на българските институции и браншовите организации за състезанието. Съгласно регламентът на конкурса всеки глас, подаден от туристическата организация е с двойна тежест при класирането. Когато гласувате за Замъка, давате своя вот за България, обясни собственикът на атракцията Георги Тумпалов.

Номинацията в конкурса е поредното признание за Замъка. В края на 2018-та забележителността бе обявена за най-добрата българска атракция в Годишните туристически награди, организирани от Министерство на туризма. Голям интерес предизвика и участието на „Влюбен във вятъра“ на най-голямото специализирано международно изложение у нас „Ваканция и спа“. Замъкът взе участие и в туристическия форум, организиран при посещението на руския премиер Дмитрий Медведев у нас. През последните години атракцията спечели и редица престижни европейски и световни награди.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм