Зам.-кметът на "Младост" Румен Русев пред "Труд: Иванчева не може да ме уволни с хвърчащ лист

От Столична община били категорични, че тя няма това право. Арестуваната кметица гласи пиара си Петър Кърджилов за и. д. кмет

"Не знам за какво уволнение говорите. Появи се някаква заповед на хвърчащ лист, подписана от Десислава Иванчева, но тя не може да ме освободи" - това заяви пред "Труд" заместник-кметът на столичния район "Младост" архитект Румен Русев.

Днес се появи информацията, че той е уволнен от намиращата се в ареста кметица Десислава Иванчева, която е задържана за получаване на подкуп в особено големи размери. Както "Труд" съобщи, на 21 май вечерта в районната администрация на "Младост" майката на Иванчева - Любка, занесла в деловодството заповедта за уволнение.

Русев обясни, че веднага е попитал Столична община какво да прави, а оттам му отговорили, че той не може да бъде махнат от длъжност от Десислава Иванчева, защото тя е в ареста и по последни данни е в платен годишен отпуск.

Попитан изненадан ли е от действията на Иванчева, Русев каза: "Тя вече с нищо не може да ме изненада".

От свои източници в община "Младост" "Труд" научи, че сегашният пиар на района Петър Кърджилов миналата седмица е входирал искане да бъде назначен за заместник-кмет. От ареста, чрез майка си Любка, Иванчева резюлирала с "Да" молбата.

Според източниците на "Труд" впоследствие Кърджилов е щял да бъде назначен за кмет на "Младост", защото като заместник на Иванчева вече можел да управлява района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България