Зам. министър подаде оставка заради нацистки поздрав

Павел Тенев се оттегля доброволно след разговор с Валери Симеонов и Бойко Борисов

Зам.-министърът на регионалното развитие от квотата на „Обединени патриоти” Павел Тенев подаде оставка. Това е станало след разговор с вицепремиера и съпредседател на националистическото обединение Валери Симеонов и премиера Бойко Борисов, съобщи БТВ.

"Създаденото напрежение не работи добре за правителството и помолих да бъда освободен от длъжност. Най-правилното решение, което можеше да се вземе, е да се подаде оставка", обясни пред журналисти Тенев.

Тенев постави правителството в сложна ситуация, след като се появи негова снимка от посещение в музей на восъчните фигури от преди 9 г. На нея той отправя нацистки поздрав към статуи на нацистки войници.

ГЕРБ и в частност Борисов запазиха мълчание по скандалния случай, който ядоса не само опозицията, но и граждани и неправителствени организации у нас и в чужбина. Валери Симеонов пък опита да омаловажи случая, но реално го раздуха още повече с коментара си за свое посещение в някогашния концлагер „Бухенвалд”: "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там...”.

Това е втори зам.-министър, който буквално в първите дни на новия кабинет се налага да напусне поста си. Стоил Апостолов си тръгна от здравното министерство след разследване за злоупотреби в болницата, която е управлявал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика