Занзибар продължава да е мечтана и сигурна дестинация

От „Емералд травел“ обещават най-хубавата почивка

Българите масово отиват да летуват в Занзибар, модната дестинация, която даде хляб и глътка въздух по време на световната пандемия от коронавирус не само на туроператорите, но и на хората, зажаднели за пътешествия. „Танзанийският остров е пълен с туристи и нашите сънародници, избрали да прекарат там седмица или повече, се връщат изключително щастливи от преживяното, сподели пред „Труд“ Яна Хитова, собственик и управител на агенция „Емералд травел“. Нашите туристи там са наистина в безопасност и в това време, в което COVID-19 едва ли не определя живота ни, нашата агенция, както и хората в Занзибар, правят всичко възможно, туристите да бъдат сигурни.

„Самолетът, превозващ нашите туристи, остава през цялото време на острова заедно с екипажа, който е винаги на разположение, ако се окаже, че има извънредни обстоятелства“, сподели още Хитова, която в момента приключва събирането на групата за чартъра от 12 март (има още няколко свободни места).

С всеки чартър пътуват по двама представители на агенцията, които се грижат за цялостния престой на групата. Разбира се, всеки може да си избере хотел, в който да бъде настанен. Изборът е огромен и има за всеки според възможностите му. В Занзибар от „Емералд травел“ работят с местен туроператор, той помага при всички трансфери по време на еккурзиите, в които мнозина участват. 

За почивките в Занзибар все още няма изискване за писиар тест при пристигане там, но на връщане в София българските туристи ще трябва да представят такъв тест, ако не искат да бъдат в карантина две седмици. „Помислили сме и за това – уточни още Яна Хитова, като уточни, че агенцията им работи с една от най-известните лаборатории. Техни представители чакат пристигането на чартъра още на летището у нас, независимо за кое време на денонощието става дума. Те биват извозени с превоз до офис на лабораторията, където всеки турист, ако желае може да си направи писиар теста. Резултатите са готови само за няколко часа и хората могат да бъдат спокойни, че няма да се окажат в карантина, ако нещата са наред, разбира се.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм