Ердоган: Турция няма да отстъпи и крачка назад в операцията „Маслинова клонка“

16-годишен телефонен измамник взе 76 000 лева от баба Ученикът е задържан и отива на съд

Откриха трима чужденци в товарен автомобил на ГКПП „Капитан Петко войвода“

Сотир Цацаров: Нито един от вносителите и производители на гориво не изнесе данни за ликвидиране и манипулиране на записи от БАЦИС

Задържаха апаш, обрал кафе-автомат в болницата в Търново

Депутати от БСП искат проверка на обществените поръчки, спечелени от убития бизнесмен Петър Христов Весела Лечева: След покушението се разбра, че за 2 години фирмите му са усвоили над 50 млн.лева

„Варненско лято“ става на 92 години Класика, джаз, фолклор и музикален театър са в афиша на новото издание

15% от престъпленията в Търговищко са извършени от тийнейджъри

Иззеха близо половин тон контрабанден тютюн в Пловдив

Бизнесът сезира КЗК за картел с цената на тока

Камион се преобърна на пътя Бяла Слатина – Кнежа

Андрей Бабиш: Не разбирам защо Гърция е в Шенген, а България – не

Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

Заплатите в хотели и ресторанти – отново най-ниски

В 3, 4 звезден хотел у нас цените са между 40 – 80 евро за нощувка на човек на база олинклузив в разгара на сезона.

Работещите в сектора на хотелите и ресторантите са не само най-малко, но и са най-ниско платени.

Според данните на Националния статистически институт (НСИ) заетостта като цяло се понижава в края на лятото, а най-висок спад има в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство“ – с 20%, „Административни и спомагателни дейности“ – 7,2%, и „Култура, спорт и развлечения“ – 4,2%.

Заетите на трудов договор към края на септември намаляват с 45,9 хил., или с 1,9% спрямо края на юни 2016 г., като достигат 2,31 милиона. Ръст се наблюдава в дейностите „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ – с 1,5%, и в „Строителство“ – с 0,4%.

Статистиката сочи, че средната месечна работна заплата през третото тримесечие на годината расте с 6,8% до 941 лв., а в частния сектор – с 8%.

Най-ниските заплати са в секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“ – 580 лева и „Административни и спомагателни дейности“ – 722 лева.

Най-добре платени са наетите в секторите „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ – 2159 лева, „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива“ – 1647 лева, „Финансови и застрахователни дейности“ – 1612 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Срам. Един от най=печелившите отрасли в убитата българска иконимика и служителите му/работници да взимат най-ниска заплата, но нали 300 еврета седмично, пардон месечно:( е високо заплащане за някои:)))

  2. Братушка, там при вас, в Канада /ако изобщо живееш там, а не в Петроград/ отчетените приходи са равни на придобитите, защото данъчните ще те хванат и ще те скъсат от глоби. У нас частните фирми дават заплата по документи и пари в плик, защото няма ОСЪДЕН ефективно данъчен нарушител. Та заплатите в туризма са в ПЪТИ по-високи. само дето по-голямата част се дава безотчетно. Срам, че това не си го научил от лекциите в ГРУ!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.