Заплашеният с пистолет на "Хемус" депутат от БСП: Преживях нещо ужасно, но това е ежедневие за много хора

„Агресията в обществото ни е на много нива – от училище до пътя. Аз преживях нещо ужасно, но това е ежедневие за много хора“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков пред Нова телевизия, съобщават от партията. Според него това е предмет на сериозен разговор, защото причините са изключително дълбоки. „Обществото ни стига граница, която, ако бъде премината, няма връщане назад“, каза още той.

Божанков обясни, че в петък, докато е карал по магистрала „Хемус“ посока Варна, по време на изпреварване, зад него е застанал друг автомобил и започнал да присветва с фарове. „Поведението беше доста агресивно. В първия момент си помислих, че това е автомобил със специален режим на движение, но след това видях, че е цивилен“, посочи депутатът от левицата.

След като Божанков се е прибрал в дясната лента, другият автомобил се е изравнил с неговия и отвътре насочили пистолет към него. „Бях много стъписан, защото не е станало нещо, което да предизвика такава агресия или гняв“, допълни той. Веднага след разминаването депутатът от левицата подал сигнал на 112 и малко по-късно колата била открита и спряна.

 

Коментари

Задължително поле