Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Започват ежедневна дезинфекция на жилищните блокове във Варна

Резултатите от проверките по райони ще се отчитат ежедневно в общинския кризисен щаб

Домоуправителите на жилищни блокове във Варна трябва да осигурят ежедневна дезинфекция на общите части, включително на бравите на входните врати, асансьорите и парапетите. Това разпореди в заповед с допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса кметът на града Иван Портних.

Районните кметове спешно трябва да проведат инструктажи с домоуправителите, които до второ нареждане не бива да провеждат общи събрания на етажната собственост. В заповедта се препоръчва на „ВиК“ да спре плановите ремонти, а всички детски и спортни площадки да се дезинфекцират и след това достъпът до тях да се ограничи.

Кметът нарежда още дирекция „Здравеопазване“ и Общинска полиция да осигурят екипи за противоепидемичен контрол, които да не допускат струпването на хора на автогарата и жп гарата, а от „Градски транспорт“ да предотвратят опашките за карти.

Всички светофари в града да бъдат настроени на автоматичен режим за преминаване на пешеходци, гласи още заповедта. В нея се нарежда на кметовете на райони да организират проверки за спазване на санитарно-хигиенните изисквания и ежедневно да докладват за резултатите в общинския кризисен щаб с поименно посочване на проверените обекти.

При нарушения веднага трябва да бъдат уведомени РЗИ и полицията. Двете ведомства, подсилени с хора на Общинска полиция, ще проверяват и хората, поставени под карантина.

От общината оповестиха и горещи телефони, на които варненци могат да подават сигнали за нередности и при нужда от помощ. Те са: 052 820 112, 052 820 204, 052 820 016 и 052 820 239. Сигнали могат да се подават и в РЗИ на тел. 052 665 200 или в ОДМВР на 052 615 166.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.