Засилва се интересът към сглобяеми къщи

По-високи са разходите за строителство

В САЩ дават 124 900 долара

Строителството на сглобяеми къщи в САЩ нараства и се превръща в алтернатива на традиционните многофамилни жилищни сгради, заради растящите цени на строителните материали, пише “Уолстрийт Джърнъл”.

Сглобяемото строителство, което включва модулни и мобилни жилища, от години се използва за строителство на нискобюджетни домове. Но с нарастването на лихвите в САЩ и по-високите цени на материали като дървесината, процесът започва да набира популярност.

При повишеното търсене сглобяемите къщи стават по-скъпи. Средната продажна цена на сглобяема къща в САЩ е достигнала 124 900 долара, при 85 900 долара две години по-рано.

Модулните жилища може да бъдат сравнени с лего сграда в реални размери, казва Андрю Станифорт, главен изпълнителен директор на компания за модулно строителство. За разлика от строителството на жилище изцяло на обекта, модулните проекти се изграждат на части в заводи извън строителната площадка и по-късно се сглобяват, което позволява къщата или жилищната сграда да бъдат построени на място в рамките на седмици или месеци вместо обичайните години. Скоростта на модулното строителство е основният фактор за намаляване на разходите.

Компания за сглобяеми жилища работи по следващата си сграда в Ню Лъндън, щата Кънектикът. Очаква се сградата да бъде готова за около осем месеца. В нея ще има апартаменти с площ между 50 кв. м и 90 кв. м, които ще отдават под наем за 1600 долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти