Затвориха детска градина и яслена група във Варна заради заразени с COVID-19

Детска градина "Лястовичка" във Варна бе затворена в петък, след като 13 деца и служители са дали положителни проби за COVID-19. Целият персонал на забавачката и записаните малчугани ще бъдат изследвани, а сградата ще бъде повторно дезинфекцирана, съобщиха от общинската дирекция "Здравеопазване".

Заради дете с COVID-19 е затворена и четвърта група в яслата "Зайо Байо". Общо в града новорегистрираните с положителни проби са 21. По данни на областния щаб толкава са и заразените с вируса пациенти, настанени в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Марина".  

Капацитетът й не е изчерпан, но до края на седмицата останалите болници трябва да дадат актуален отчет колко легла при нужда са готови да заделят за пациенти с COVID-19. По решение на щаба планираните в целия регион за този уикенд 17 сватби ще могат да се проведат при 50% запълняемост на заведенията.

Спазването на всички противоепидемични мерки ще бъде обект на интензивни проверки. На летище Варна, където кацат все повече самолети, екипите на РЗИ ще бъдат подсилени с 6 медицински специалисти, осигурени от община Варна, съобщи областният управител Стоян Пасев. 

Коментари

Задължително поле