Затвор 6 г. за мил обирджия на баба

Обирджията на баби Асен остава в затвора, дадоха му 6 г.

Окръжният съд в Шумен наложи 6 г. затвор на Асен Милков/31г./ от село Жилино, който се притече на помощ на баба, а после я обра. В понеделник рецидивистът се изправи да отговаря пред магистратите за свое 8-мо посегателство. Обирджията напада предимно възрастни жени. Последния път ограби 73-годишна пенсионерка от Шумен на 1 февруари, само 34 дни след освобождаването му от затвора.

Асен отмъкна 200 лв. от М.М. от Шумен, след като се представи за милозлив гражданин и дори я придружи до болницата. Болната пенсионерка била в поликлиниката и припаднала на излизане. Трима мъже й помогнали, сред тях и Асен, който се качил в линейката да я придружи. Докато чакат за преглед, "добрякът" й купил мокри кърпички. Обяснил, че е строител и дори написал на лист името и телефонна си, ако й потрябва. За благодарност шуменката решила да плати на мъжа и извадила портмонето си. При вида на банкнотите в него, Асен го изтръгнал и хукнал. Купил си маратонки, обядвал и отпътувал за село Избул при майка си. По видеокамерите в района бързо бил установен.

Асен очакваше до момента присъдата си в затвора в Ловеч. Делото мина в едно съдебно заседание, без разпит на свидетели, защото грабителят признава фактите. Съдът постанови да възстанови 200 лв. на възрастната жена и да плати още 180 лв. деловодни разноски. Асен може да обжалва наказанието.

В края на 2011 г. той пак нападна шуменка на 77 г., която тъкмо взела пенсията и отмъкна от нея 303 лв. и мобилния й телефон.

Коментари

Задължително поле