Захарова: САЩ не може да не знаят за подготовката на операцията от „Хамас”

Правителството на САЩ, разполагащо с огромна разузнавателна мощ, не можеше да не знае за военната операция, подготвяна от движението „Хамас”. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в телевизионния канал Solovyov Live.

„Как може да стане така, че по време на една година подготовка за съответната операция от страна на Хамас, а именно година на подготовка, Съединените американски щати с цялата си разузнавателна мощ не разбраха за това? Да, не можеше да се случи по този начин, това не можеше да се случи.” , каза още Захарова.

"Що се отнася до Ивицата Газа, както и за Рамала и Палестина по принцип, сега се формират списъци. Има много хора. Както разбирате, там няма редовни полети и няма начин те да стигнат самостоятелно тези места, откъдето те биха могли да напуснат тази територия в посока Русия, за да хванат редовен полет, не. Затова тези мерки за евакуация се разработват в междуведомствен формат с участието на нашите чуждестранни агенции. Тази работа е в ход", заяви Захарова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия