Нови горски пожари обхванаха различни части на Гърция

Космическият апарат „Чандраян-2” изпрати снимка на Луната (СНИМКИ)

Фотошоп издънки пълнят Instagram Български звезди прекалиха с ретуш на свои снимки това лято

Премиерът Борисов: Потвърденият кредитен рейтинг на България е поредната висока оценка за реформите у нас

Момче подкара колата на майка си в Германия, летя със 180 км/час

Туск: ЕС е готов да помогне финансово на Бразилия за гасенето на пожарите

Юрген Клоп – един голям треньор, който не мисли за пари Мениджърът на Ливърпул вече е в залата на славата на клуба

Мъж наръга жена си с нож след скандал

Голям пожар в близост до автокъщи във Варна Осем коли на пожарната се борят за овладяване на пламъците

Тръмп заплаши с високи мита френското вино

Премиерът Борисов: Правителството изпълни своя ангажимент и осигури 82,510 млн. лв. на Министерството на отбраната за ремонта на самолетите

Корнелия Нинова : Шипченската епопея е ярък пример за родолюбие и братство

Разстрелът на Георги Илиев – много версии, но недоказани 14 години от покушението срещу боса на ВИС

Ирен Онтева и Галена Димова отново на подиума На Grand glamour show в Свети Влас

„Паразит”: Трилър триумф за корейското кино Понг Джун Хо с още един хит

Защо системите за отчитане на разходите са загуба на време?

Хората са свикнали да обръщат внимание на всяка стотинка, тъй като както се казва: Капка по капка – вир става. Те искат да имат пълен контрол над финансовото си бъдеще. Само че съществуват няколко мита, свързани с личните финанси, които трябва да знаете, за да сте успешни в управлението на парите си и да не се налага да прибягвате до български бързи заеми (Danmarks kviklån).

Мит 1: Отчитането на финансите изисква цялостен контрол на разходите, който да проследява похарчването на всяка стотинка. В действителност допълнителните разходи влияят на финансовото ви състояние, които обикновено не се равняват на няколко стотинки. И все пак най-важното е да обмисляте добре извършването на всяка покупка и да прецените наистина ли си струва да я направите или не. По този начин ще спестите доста повече време, а и средства, които ще останат във вашия бюджет.

Мит 2: Ако знаете колко харчите за пушене и пиене, можете да спестите тези разходи. За съжаление информацията, че харчите определена сума всеки месец за да тровите тялото си, не е достатъчна, за да ви откаже от пушенето и пиенето. Обикновено, в такива случаи хората, за да успокоят съвестта си, просто търсят малко по-евтини марки цигари или алкохол, което определено не е решение на проблема.

Мит 3: Отчитането на разходите по категории ще ви помогнат да оптимизирате финансите си. Въпреки че това донякъде е вярно, основният проблем е, че преди всичко трябва да помислите как да премахнете внезапните и не дотам нужни разходи и едва след това да мислите за оптимизирането на необходимите разходи. Разбира се, ако вече сте направили едното и другото и парите все още не ви достигат, можете да потърсите допълнителна работа, която да ви носи и допълнителни доходи на месец. Има кредитни фирми, които са съгласни да ви отпуснат 15000 лв. въпреки негативната кредитна история (lån 15000 trods rki 24/7), но трябва да знаете, че вземането на допълнителни кредити не е най-доброто решение в случая, защото ще ви вкара в още по-затруднено финансово положение.

Мит 4: Ако водите отчет за разходите, винаги ще имате пари в джоба. Проблемът при отчитането на разходите е, че извършването на грешка не се забелязва веднага, а едва в края на месеца, когато се окаже, че сте на минус. Системите за финансово планиране и оформяне на бюджета ще ви помогнат да погледнете в бъдещето и да видите какво ще бъде финансовото ви положение след един месец или година.

Мит 5: Воденето на отчет на разходите изработва полезни финансови навици. Това отново е вярно само до някъде, тъй като е факт, че когато е под наблюдение, та дори и под самонаблюдение, човек започва да взема по-рационални решения от обичайното и има по-голяма мотивация да направи положителни промени в навиците си. Само че обикновено самоконтролът води до чувството на непълноценност и дори на вина. Затова се препоръчва предприемането на по-позитивни методи за промяна на поведението, които включват:
• Определяне на бюджета, с който разполагате
• Определяне на срок, за който този бюджет да бъде похарчен – например, с колко пари можете да разполагате всяка седмица?
• Създаване на резервен фонд, където да влагате 10% от бюджета си или каквато сума можете за неотложни разходи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.