За кмет на Търново влизат в битка Весела Лечева от БСП, Даниел Панов от ГЕРБ и Милен Михов от ВМРО

За кметския пост във Велико Търново влизат в битка настоящият градоначалник Даниел Панов от ГЕРБ, който е кандидат за трети мандат и депутатите Весела Лечева от БСП и Милен Михов от ВМРО.

И трите парии ще участват в местните избори със самостоятелни листи за общински съветници, но до момента нито една от тях не е обявена официално.

Ясни са и основните играчи за управници на останалите девет общини във Великотърновска област.

В изборната надпревара за втори мандат ще се състезава кметът на Свищов Генчо Генчев с подкрепата на ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО. Инж. Емануил Манолов, който се слави като един от успешните общински градоначалници в региона, отново е кандидатът на БСП за поста в Павликени.

За пети мандат кмет на Полски Тръмбеш се е кандидатирал Георги Чакъров от БСП, а срещу него се изправя издигнатият от ГЕРБ полицай Анатоли Александров. Ако Чакъров спечели отново, общината ще затвърди имиджа си на "червен бастион".

За община Златарица за четвърти мандат ще претендира настоящият управник Пенчо Чанев, зад когото твъро стои ВМРО. Мераклия да ръководи общинските дела в Сухиндол отново е Пламен чернев от БСП.

Депутатът от БСП Явор Божанков пък ще се състезава за кметското място в Горна Оряховица. Все още не е ясно дали ГЕРБ ще издигне за трети мандат настоят градоначалник на железничарския град Добромир Добрев. Според местни избиратели доверието към него е сериозно разклатено след като гръмна скандал с вдигната луксозна къща за гости в Еленския балкан с евросредства на името на братовчед на Добрев.

Ивелина Гецова, която е дългогодишен управник на Лясковец отново ще е кандидат на ГЕРБ за длъжността.

Коментари

Задължително поле