За 15-и път „Сити“ вкара с първия си точен удар

Аймерик Лапорт вкара първия гол за „Манчестър Сити“ при победата с 2:0 над „Евертън“, която изстреля шампионите на първо място във Висшата лига. За 15-и път през сезона „гражданите“ вкараха гол с първия си точен удар към вратата на съперника. По-късно и Габриел Жезус се разписа, за да узакони успеха.

15-те гола от първи удар са с шест повече от всеки друг тим във Висшата лига. Останалите най-добре реализиращи ситуациите си отбори са „Челси“, „Кристъл Палас“, „Манчестър Юнайтед“ и „Уотфорд“ - девет пъти техните първи положения са носили гол.

Абсурдно феновете на „Евертън“ се радваха на загубата. В социалните мрежи летяха съобщения в стил „Борихме се геройски, но накрая паднахме. Сори, „червените“!“ Обръщението е към градския съперник „Ливърпул“, който за първи път през годината е втори в класирането, но и с мач по-малко.

Преди един месец можеше да изоставаме с 10 точки, така че ситуацията сега е добра – каза Пеп Гуаридола, треньорът на „Сити“. - Преди три дни можеше да сме и на седем дистанция. Тези седмици са урок към футболистите ми – опитвайте винаги да победите, защото нещата се променят в живота. За титлата се борят много отбор, не само ние и „Ливърпул“.“

Сити“ вече се готви за ново дерби – в неделя у дома срещу „Челси“, от който вече загуби като гост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят