За 2 млн.лв. сменят лампи в Шумен

улична лампа

Община Шумен пусна обществена поръчка за подмяна на част от градското осветление, като прогнозната стойност е 2,033 млн.лв. без ДДС. Както "Труд" писа, кметството направи пробна подмяна на лампи в най-близкото населено място Белокопитово, за да види начина на работа и ефективността.

Заложените средства няма да стигнат за смяна на лампите по всички шуменски улици, но са предвидени най-належащите тъмни и в същото време натоварени трасета - бул."С.Велики", района от 5-ти километър до кръстовището с ул."Марица", от паметника на 5-ти полк до ул. "Невен" и по ул. "Климент Охридски", бул."Ришки проход" и бул. "В.Преслав" до кв. "Дивдядово".

Ще има и система за автоматично управление на уличното осветление, ще се подменят стълбовете на определени места и кабелите, където са износени и създават проблеми. Осветителните тела ще бъдат LED. Изпълнителят на поръчката трябва да извърши дейностите до 2 години, а е предвидено разсрочено плащане до 2020 г., защото общината е решила да прави инвестицията с бюджетни средства. Първоначалната идея беше да се тегли заем.

Общината очаква оферти от фирми до 16 април и ще бъдат отворени на следващия ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България