Звезди на руския балет гостуват на сцената на Царевец в Търново

Звезди на руския балет ще гостуват на сцената на средновековната крепост Царевец във Велико Търново на 16 юли. Те ще участват в Балетна гала вечер заедно с варненския балет.

През последните години в балета на Държавна опера – Варна са привлечени водещи педагози и изпълнители – представители на руската балетна школа. Макар и след обявяване на официалната програма организаторите на „Сцена на вековете” откликнаха на уникалната възможност да

Екатерина Булгутова e в трупата на Красноярския театър за опера и балет. Лауреат на «Слънцето на сезона», „Театральна пролет“ 2015, „Съвременен танц в музикалния театър“ и др. През 2016 г. е поканена за гост-солистка на балетната трупа при Държавна опера Варна.

Юрий Кудрявцев учи класически танц в Хореографския колеж в Красноярск. От 2013 г. е солист на Красноярск опера и балет. През 2013-2015 той участва в турне на театъра в Обединеното кралство като водещ солист и получава много добри отзиви в британската преса.

Елена Свинко завършва Хореографския колеж в Красноярск и през 2016 г. Лауреат е на Младежките Делфийски игри на Русия, Общоруския балетен и хореографски конкурс „Гран при Сибир“ и Общоруския балетен и хореографски конкурс. През 2016 г. е поканена за гост-солистка в балетната трупа на Държавна опера Варна.

Дмитрий Дячков е лауреат на Международния балетен конкурс «Гран при – Сибир». Солист е на балетната трупа на Държавния театър за опера и балет в Красноярск. Сред най-успешните му роли е Тибалт от балета „Ромео и Жулиета“.

Анна федосова е сред младите надежди на Държавния театър за опера и балет в Красноярск. Тя е лауреат на регионалния фестивала Красноярск „Театрална пролет – 2016“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства