Здравният министър на Великобритания: Коронавирусът представлява сериозна заплаха за общественото здраве

Коронавирусът представлява "сериозна и непосредствена заплаха" в страната, като в същото време предостави на правителството допълнителни правомощия за справяне със заразата, заяви министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок.

"Здравният министър декларира, че разпространението или предаването на новия коронавирус представлява сериозна и непосредствена заплаха за общественото здраве. Засилваме нашите регулации, за да можем да държим хората в изолация за тяхна собствена безопасност и ако специалистите по обществено здраве смятат, че тези хора могат да представляват риск за разпространение на вируса до други членове на обществото. Мерките, очертани в тези регламенти, се считат за ефективно средство за забавяне или предотвратяване на по-нататъшното предаване на вируса", се посочва в изявление на британският департамент за здравеопазване и социалните грижи.

Междувременно броят на заразените с коронавирус в Обединеното кралство се удвои до общо осем случая. Всичките нови четири случая са свързани с предварително потвърден с вирус британски пациент във Франция и бяха идентифицирани от служители на общественото здравеопазване, работещи по проследяване на възможните случаи.

Коментари

Задължително поле