„Зелените“ съветват правителството за Пирин

Присъдружните им медии от кръга "Капитал" с охота разпространяват призива

Министерският съвет да не обжалва на горна инстанция решението на съда за Пирин – това призовават в писмо до премиера Бойко Борисов „зелените“.

В началото на седмицата, тричленен състав на Върховния административен (ВАС) съд отмени промяната на действащия план на Националния парк. Веднага след публикуването на мотивите се появиха съмнения, че зад постановеното от 3-членния състав с председател Соня Янкулова стоят политически мотиви заради близостта й с протестърите от Да, България, които са в коалиция със „зелените“. Именно по жалби на „еколозите“ бе отменено решението на МС.

Писмото бе публикувано от медиите на Иво Прокопиев, които винаги повтарят лъжите на „зелените“. И веднага изниква въпросът защо преди няколко дни същите медии окаляха Конституционния съд за отхвърлянето на Истанбулската конвенция, а сега ръкопляскат на съдия Янкулова за решението й. Може би защото я подкрепяха за шеф на ВАС – надпревара, която тя изгуби през 2017 г.? А може би просто защото решението е в изгода на „зелените“, които са проект на шефа им Прокопиев? А може би и двете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България