„Зелени библиотеки“ в парковете до края на август

Кампанията на Столичната библиотека ще продължи през всички уикенди до края август.

Кампанията довела 7000 нови читатели

Книжните уикенди са на открито с игри и награди за децата

1500 тома за вкъщи

“Зелените библиотеки” гостуват в столичните паркове до края на август с книжни уикенди на открито, игри с награди за децата и богата поетично-музикална програма.

“За нас това е една изключително успешна кампания. За седем години имаме около 45 000 посетители и около 7000 новозаписали се читатели. Най-важното е настроението и срещата за първи път на семейства с деца и младите хора със Столичната библиотека”, разказа Юлия Цинзова, директор на Столичната библиотека, цитирана от БНР.

През почивните дни можете да изберете интересна книга за четене в парка, да се срещнете с любими поети, от които може да получите тяхна нова стихосбирка с автограф, да послушате на живо хубава музика и да станете читател на Столичната библиотека.

Децата и учениците могат да участват в образователни STEM игри и програмиране с роботчета - пчели, да се забавляват с корейските популярни традиционни игри тухо и ют.

На разположение на посетителите е и мобилната ни библиотека - Библиобус, който разполага с 1500 тома с най-нови хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди автори. От него желаещите могат да си изберат книги за дома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони