„Зелени библиотеки“ в парковете на София през август

Досега шестте сезона на “Зелени библиотеки” са привлекли над 45 хил. посетители.

Кампания за насърчаване на четенето

Поети и писатели ще се срещнат с публиката

Седмото издание на традиционната кампания “Зелени библиотеки”, една от емблематичните инициативи на Столична библиотека за насърчаване на четенето, стартира на 31 юли 2021 г. в Северен парк. През почивните дни до края на август в парковете в града Столична библиотека кани всички да изберат интересна книга за четене, да се срещнат с любими поети, от които да получат и тяхна нова стихосбирка с автограф, да послушат на живо хубава музика и, разбира се, да станат техни читател.

В кампанията на библиотеката на София участват известни български поети, писатели, музиканти, артисти, художници, партньори са популярни издателства, публични институции, неправителствени и творчески сдружения.

Шестте сезона на “Зелени библиотеки” са привлекли над 45 хил. посетители, а над 7 хиляди са новозаписаните читатели. Тази година към досегашните известни софийски “зелени дестинации” са включени реновираният Западен парк и Зоологическата градина.

Децата и учениците могат да участват в образователни игри и програмиране с роботчета - пчели. На място ще бъде разположена и мобилната библиотека - Библиобус, който разполага с 1500 тома с най-нови хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди автори. След Северен парк събитието се мести в Борисовата градина (1 август), парка “Заимов” (7 август), парк “Гео Милев” (8-и), Южен парк (14-и), зоопарка (15-и), Градската градина (21-и), парк “Света троица” (22-и), и парк Витоша (29-и). Посетителите на “Зелени библиотеки” ще имат възможност да разгледат няколко тематични изложби. Всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони