Злост във Франция след контузия на Неймар

Много злост се изля във Франция след нова контузия на Неймар. Бразилецът стъпи на криво при победата на „Пари Сен Жермен“ с 2:0 над „Страсбург“ за купата, а глезенът може да го извади от игра за дълго. На този етап под голяма въпросителна е участието му в първия осминафинал на Шампионската лига срещу „Манчестър Юнайтед“ на 12 февруари. По-страшните прогнози са за край на сезона – същото се случи точно преди година.

Томас Тухел, треньорът на ПСЖ, разкритикува остро съдиите – не пазили достатъчно звездите му. При това след като Неймар се контузи сам. Германският специалист отприщи злобата у останалите. Тиери Лори, треньор на „Страсбург“, отвърна, че Неймар не показва уважение към съперниците със симулациите си. А някои от футболистите му обявиха, че почти с удоволствие са ритали най-скъпия футболист в света.

След като играеш по този начин, очаквай да получиш някой ритник - каза Антони Гонсалвеш от „Страсбург“. – Ако той иска да се забавлява, ние имаме нашите оръжия. Защитаваме нашата емблема. Не сме дошли да се смеем. Той има неговия арсенал, а ние – нашия.“

Неймар е притеснен, защото болката е на същото място – каза Тухел. – В болница е и още няма новини. Реферът не свири едно нарушение, после второ, трето. Накрая Ней изкълчи глезена си.“

Бразилецът получи топката, пое е с левия крак и падна крещящ на земята. Преди година нападателят счупи петата костица на стъпалото на крака – много трудна за възстановяване контузия.

Докато Неймар чака вести, ПСЖ се класира в следващия кръг след голове на Единсон Кавани и Анхел ди Мария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят