Иван Гешев: Ще направя всичко възможно да оправдая очакванията

Снимка: Денислав Стойчев

Аз съм със ясното избиране, че прокуратурата трябва да бъде по-активна и да отговори на очакването на българските граждани за повече справедливост. Това коментира Иван Гешев пред журналисти на излизане от сградата на президентството, след като държавният глава Румен Радев подписа указ за назначаването му за главен прокурор.

Президентът каза, че ще иниицира дебат по темата за конституционни промени и реформа в съдебната система, добави Гешев и посочи, че според него прокуратурата трябва да остане част от съдебната власт.

"Ще направя всичко възможно да оправдая очакванията. Прокуратурата не е безгрешна, но и не е виновна за всичко", подчерта той.

Гешев подчерта, че прокуратурата е достатъчно прозрачна, но има още някои неща, които могат да се направят по този въпрос.

Ще коментирам приоритетите си след встъпването ми в длъжност. Тогава ще стане ясно и с какъв екип ще работя, каза той.

"Искам да развенчая мита, че главният прокурор е всевластен. Това не е вярно", каза още Иван Гешев. Той подчерта също, че главният прокурор не е пощенска кутия, която да приема сигнали от всички политици, за да могат те да си правят пиар.

Коментари

Задължително поле