Иван Иванов, КЕВР: Поскъпването на газа няма да вдигне цените на тока и парното

От първи април цената на природния газ вероятно ще се повиши с 0,82 на сто, ако Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ реши до одобри предложението на Булгаргаз" ЕАД. Това съобщи председателят на регулатора Иван Иванов, след обществено обсъждане на предложението, предаде БТА.

КЕВР ще реши каква да е цената на синьото гориво на закрито заседание на 28 март.

"Заради подобно малко увеличение няма да се повишава цената на парно отопление, топла вода и на електроенергията на регулиран пазар", каза Иванов.

През юни КЕВР прави годишен преглед на електроенергийните дружества и този преглед ще определи ценовите решения за енергията от втората половина на годината, добави Иван Иванов. Дружествата многократно заявяват големи увеличения и ако се съобразим с тях, цената на тока може да скочи и два пъти, подчерта той.

"Булгаргаз" ЕАД поиска увеличение на цената на синьото гориво с 0,82 на сто от първи април, защото на международните пазари се повиши цената на петрола от 62 на 67 долара за барел и се повишаха котировките на щатския долар, каза Николай Павлов, изпълнителен директор на дружеството.

Коментари

Задължително поле