Ива Давидова: Сексът за една нощ е най-голямата глупост

Възрастните певици се страхуват да не им откраднем хляба или любовта на публиката, признава младата изпълнителка

Ива Давидова притежава един от най-запомнящите се и мелодични гласове. Перничанката е родена на 10 декември 1988 г. Още на 4-годишна възраст проявява интерес към музиката. Подкрепяна безрезервно от семейството си, тя започва да свири на пиано и да развива своя музикален талант, като изпълнява поп песни на различни участия и конкурси. Първата й изява на сцена е на 8-годишна възраст в Двореца на културата в Перник. Следват години, през които интересите й гравитират между поп музика и фолклор, докато слънчевата певица не открива своето уникално място в народната музика. Едва 14-годишна лъчезарната Ива е първата изпълнителка нa студио "Веселина", която записва самостоятелна песен със заглавие "Слънце" (2002 г.) Следват много записи на македонски и шопски песни, като всяка от тях младото дарование зарежда със своя позитивизъм и любов към българския фолклор.

Ива е завършила немска езикова гимназия. Владее немски и английски език, а отскоро е дипломиран магистър по психология. Като млад и изключително положителен човек, тя има за цел чрез песните си да приобщи новото поколение към българската народна музика, предлагайки съчетание от талант, енергията на младостта и силата на българските традиции. От началото на 2008 г. Ива е част от музикалното семейство на "Ара мюзик". Певицата е сериозно обвързана.

- Ива, само преди седмица ти се включи в благотворителен концерт за набиране на средства за лечение на две болни деца от Перинк. Защо реши да участваш?

- Често ме канят в благотворителни инициативи и дори съм организирала такива лично с името си. Когато видях, че тук става въпрос за истинска, чиста и добротворческа кауза, няма го предколедния популизъм или политическата активност, веднага приех. Беше много емоционално и се радвам, че успяхме да съберем над 12 000 лв. за Жожи и Никола.

- Има ли злоупотреби при благотворителните кампании?

- Ооо, разбира се. Аз лично съм ставала жертва на политическа активност на разни партийни членове, които чрез партията трупат дивиденти на гърба на благотворителността, а ние, изпълнителите, ставаме невинни съучастници в това. Аз нямам никаква партийна принадлежност и ми е много обидно, когато ме вкарват в такива активности, без да съм предупредена. Търсят ме като личност, без да ми казват, че ще се набират средства. Грозно е и не съм съгласна с това. Чувствам се употребена и обидена.

- Склонни ли са българите към благотворителност?

- Изключително склонни. Каквото и да си говорим, българите са страшно единни и обединени, когато става въпрос за помощ, особено за малки деца. Хората си дават и последната стотинка, само за да помогнат.

- Повече от година ти ходиш на твои участия, облечена като Райна Княгиня. Защо реши да влезеш в този образ?

- Ако си спомняш, преди години на предизборна кампания турски изпълнител изпя песента за Райна Княгиня и стана грандиозен скандал, че тази наша патриотична песен се пее на турски с партийни цели. Затова аз като истинска българка реших да изляза на сцената с байрак и да я изпея на български. Моите продуценти бяха малко предубедени и се притесняваха, че медиите ще го приемат едва ли не като провокация. Напротив, аз реших да покажа на българите, че това е наша песен и има с какво да се чувстваме горди.

- И все пак не липсваха критики, че малко преиграваш с този образ.

- Типично по български и то от хора, които не са готови на такова нещо, защото беше твърде смело и дръзко от моя страна да се превъплътя в Райна Княгиня. Но именно бунтарството и революционерството ме свързва с нея - в това време един млад човек да се занимава с фолклор си е чисто бунтарство. Не съм се поддала на поп фолка и бързите пари, а съм си запазила морала и ценностите и се боря да покажа на младите, че имаме прекрасни народни песни.

- Все пак лесният начин е по-приятен...

- Разбира се, че съм си мислила в тази посока. В този бизнес съм почти от 15 години и естествено като тинейджърка виждах лесните и бързи пари, изкарани без никакъв морал, и съм се изкушавала. Това беше доста преломен момент за мен, но здравото ми семейство и ценностите, с които съм израснала, много ми повлияха и разбрах, че поп фолкът не е за мен. И до ден днешен се гордея с избора си. Започнах да бера плодовете от моя труд, имам участия в цяла България, канят ме и в чужбина, хората ме обичат и това е най-важното.

- Ти започваш кариерата си едва 14-годишна - време, в което твоите връстници са мислили за игри, забавления, гаджета и всякакви щуротии. Успя ли да се порадваш на детството си?

- Скоро това коментирахме с майка ми, че аз тийнейджърство не съм имала. Щурите неща, характерни за тази възраст, просто не съм ги преживяла. Много бързо след като влязох в музикалния бизнес започнах да ходя по концерти, естествено, придружена от родителите ми. Детството ми също беше свързано основно с музиката. Е, имала съм игрите на криеница и народна топка пред блока. Бях си доста щура, но някакви шантави бели не съм правила.

- Разбрахме, че хората те обичат, но има ли мъж, който да те обича?

- Да, с Владимир сме заедно от година и много се обичаме. Той е наистина достоен мъж, разбира професията ми, а това е много важно за една певица. Ако не ми разбира състоянията и работата, всякакъв съвместен живот е почти невъзможен. Творците изпадаме в едни особени състояния преди или след концерт, когато записваме песни, абе, малко по-различна мая хора сме. Но с Владимир си говорим много честно и искрено, а това страшно ни помага във връзката.

- Мислиш ли за семейство и деца?

- Да, в сериозни отношения сме и мисля за семейство. След време се надявам да имам и деца, но на този етап се наслаждаваме на връзката ни.

- Имаш много фенове. Получаваш ли неприлични предложения?

- Това е почти ежедневие. Пишат всякакви неща - от цинизми, до донжуановски истории, от възможно най-груби, до някаква високопарност, че чак се чудя откъде им идват такива думи.

- Какво е мнението ти за секса за една нощ?

- Абсолютно съм против. Правила съм го и искам да кажа, че сексът за една нощ е най-голямата глупост, която човек може да направи. Абсолютно никакво удоволетворение не носи, нито физически, нито психически.

- За какво мечтаеш?

- Да има баланс между работата и личния ми живот. Искам да създам здраво и сплотено семейство, в което нещата се казват в прав текст. Много топло семейство, с много обич, прошки и разбиране. В професионален план искам все повече да излизам извън пределите на България и хората да ме обичат.

 

Страхил Гановски:

Батето и Людмила идваха на моя таван като гаджета

Филмът за олимпиадата съсипа Иван Славков, имам чувството, че после се предаде, не му се живееше вече, признава един от най-близките му приятели

Страхил Гановски е доайен на модната индустрия у нас, създател на първия конкурс за красота през 1988 г. - "Мис Родина", спечелен от Соня Васи, лицензиант на българското издание на "Мис и Мистър Свят", бивш шеф на рекламата в БНТ и най-вече легендарен столичен бохем. Преди малко повече от месец той отпразнува 70-ия си рожден ден в присъствието на много колеги и приятели, бизнесмени и красиви дами. Почетният консул на Република Малдиви Борислав Дионисиев пристигна специално за събитието от Виена. Сред гостите бяха строителният предприемач Косьо Стайков, доц. д-р Иво Петров, Румен Райчев, финансистът Мирослав Димитров, Петко Петков от "Трамвай №5" със съпругата си, бившата примабалерина Ани Петкова. Домакиня на вечерта беше Венета Кръстева - Мис България Свят и Мис България Вселена, която от две години организира конкурсите в страната и в момента подготвя кулминацията в София, по време на която ще се реши кой ще замине да представлява България на световния финал.

- Страхо, как попадна в БНТ навремето?

- Инженер съм, завършил съм военното училище във Велико Търново и 15 години работих като офицер. През 1983-1984 г. напуснах армията и Батето ме назначи в рекламата в националната телевизия. Там работих като заместник главен редактор десетина години.

- Вие сте се познавали с Иван Славков от по-рано?

- Ние сме израснали заедно, бяхме първи приятели. Играехме заедно водна топка. Той беше един от най-добрите състезатели в България. Беше левак, уникален играч. И аз покрай него започнах да плувам, да играя водна топка. Той идваше на моя таван на ул. "Цар Асен" с Людмила Живкова още като гаджета. Едно време там нямаше нито тоалетна, нито нищо, никакви удобства, но си карахме много готино. Аз живеех долу, но на тавана си правехме купоните.

- Сигурно имате доста весели случки от миналото?

- Отиваме в Пловдив на панаира. В хотела сме аз, брат ми, Батето и Людмила Живкова. Там ни казват: няма места. Представяш ли си? Но Людмила беше много скромна и въобще не каза коя е. Намерихме една къща в някакво село наблизо и вечерта отиваме на бар. Мене обаче не ме пускат, защото нямам костюм. С Батето се връщаме да вземем назаем от хазяина. А той един такъв, на сто години, извади някакъв костюм, дето се е женил с него, който ми е под коленете, и вика: "Ама да не ми откраднете костюма!" Дадохме му сто лева гаранция. Така ме пуснаха - с костюм като от цирка. Можеш ли да си представиш - за Людмила Живкова да няма места в хотела, мене да не ме пуснат в бара... Ако беше сега, щяха да ги уволнят всичките на секундата.

- Как започнахте с конкурсите за красота?

- Идеята беше моя, а той ми каза - ето ти генерално пълномощно, прави го. Тогава взех по 1000 лв. спонсорство от всичките творчески колективи, за да се разбере, че цялата интелигенция подкрепя тези конкурси - съюзите на художниците, на писателите, на журналистите. Не че ми трябваха пари, но исках да подчертая, че цялата културна общественост подкрепя конкурса. Аз го организирах, а той беше почетен председател, но всички знаеха, че това е конкурсът, зад който стои Иван Славков.

- Кои момичета си пращал досега на световния финал освен Соня Васи?

- Петнайсетина момичета - Ивайла Бакалова, Магдалина Вълчанова, но не знам дали да ти кажа историята за нея, защото се съдим. Такъв случай няма в света, той е за "Гинес". От 50-60 години, откакто съществуват тези конкурси, тя е първата, която води дело срещу националния си директор, но не искам да влизам в подробности. Най-големият успех беше на Жени Калканджиева.

- А защо фирмата се казва "Бок Стар Моделс"?

- От Български олимпийски комитет, беше по идея на Батето така да кръстим фирмата.

- Сигурно е бил ценител на женската красота?

- Изключително интелигентен. Няма такова нещо. По едно време леко подпийваше, но винаги се държеше интелигентно. Той е единственият, който никога не е давал интервю на Слави Трифонов, и знаеш ли защо? Казваше му, че ще му даде интервю, но само ако е директно, да не е на запис. А Слави е водил три от конкурсите - някъде 1993-1995 г., после през 2000 г., когато стана първа Ивайла Бакалова.

- А защо имате конфликт с Жени Калканджиева, макар че е идвала много пъти на рождените ти дни?

- Аз дадох първо на нея и на "Визаж" да прави конкурса 3-4 пъти, но след това направих една фирма с жената на Илия Павлов - Дарина.

- Сигурно сте имали и куриозни случки?

- Веднъж отиваме в Разлог, Батето ще изнася лекция. Аз обаче, като човек от шоубизнеса, им казвам първо да дадат хонорара на другаря Славков. Взимам го, 400-500 лв., подписвам се. Свършва срещата, отиваме да пием по едно малко и Батето казва на кмета: "И никакви хонорари, дошъл съм да говоря безплатно". Всички ме гледат и аз казвам, че вече съм взел парите. Той иска да ги върна - поначало нямаше отношение към парите. Добре, тръгвам да ги давам, те не ги искат - разписал си се, не можем да ги вземем обратно. Вече към колата Батето вика: "Страхо, даде ли им парите?" "Ето, давам ги." А срещу нас седят секретарят на партията, кметът и шефът на милицията. Аз вадя парите и им викам: "Я си ги разделете". Ония и тримата си държат ръцете отзад, отстъпват и викат: "Не, не, не!" Представяш ли си каква смешна ситуация. И не ги взимат. Аз знам, ама нарочно си правя майтап.

 

Рут Колева скочи срещу лошите болници

Дебора пие кръв от костенурки за хубост

Азис се разхожда с чип на панталона

Саня Армутлиева е сърдита на Жана Бергендорф

Росица Иванова си върна блясъка

Франсоа Вател се самоубива заради прясна риба

На шест години Светлана Алилуева остава без майка

Братя и сестри конкурират прочутите си роднини

Моника Белучи - секси и на 52

Пипа Мидълтън слабее преди сватбата

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 10 МАЙ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица