Игуаин е новият принц на Торино

Juventus' supporters display a large banner during the Italian Serie A football match between Torino and Juventus at the Grande Torino Stadium in Turin on December 11, 2016. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

 

„Ювентус“ взе градското дерби с „Торино“ след труден успех с 3:1 в мача от 16-ия кръг на Серия А. В герой за „бианконерите“ се превърна Гонсало Игруан, реализирал две от попаденията за гостите. Едно добави резервата Миралем Пиянич в заключителните секунди на срещата.

„Биковете“ поведоха в резултата след дежурно попадение на младия нападател Андреа Белоти. Новоизлюпеният национал на Италия се разписа в 16-ата минута, записвайки 11-ия си гол за сезона.

Игуаин успя да изравни в 28-ата минута след отлично организирана контраатака, а равенството се запази почти до края на срещата. В 82-ата минута аржентинецът смълча отново препълнените трибуни на „Стадио Олимпико“, а в заключителните секунди Пянич довърши „биковете“.

„Това беше специален мач за „Юве“ - призна Игуаин след дербито.- Допуснахме гол и това усложни задачата ни, но успяхме да изравним, а после и да спечелим един много важен мач. Да вземем дербито с мои попадения, е отличен подарък за мен. Сега ще починем и ще мислим за двубоя с „Рома“.“

В друг мач от кръга Ивайло Чочев записа поредна загуба със своя „Палермо“. Полузащитникът игра 81 минути при домакинското поражение с 0:2 от „Киево“. Тимът от Сицилия се смъкна до последната позиция в класирането с едва 6 точки.

В мач от Серия С „Лече“ надви с 3:1 „Паганензе“. С асистенция за бившия тим на Валери Божинов се отчете Радослав Цонев. Другият българин в състава на „жълто-червените“ - Антонио Вутов остана резерва и не взе участие в срещата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят