Избрах си името Пи Ху Ху

Мисля да си сменя пола на неутрален

В един сайт прочетох, че в търговска верига в столицата е открита първата “джендър тоалетна”. Разтревожих се не на шега, тъй като моята отколешна мечта беше щом в България влезе Истанбулската конвенция да си сменя пола с неутрален. И, ето на, пак съм изпреварен! Даже и имена си бях избрал Пи Ху Ху. Кратко и благозвучно!

Легнах, заспах и ме налегна кошмарен сън. Отивам аз, в общината с молба за смяна на пола и имената. “Какво са тези имена?” - пита ме чиновничката. “Как какви? Това са избраните от мен имена, кратки и благозвучни. Пи ми е новото име, а Ху и Ху са бащино и фамилно” –отговарям наперено аз.

“Какво е това име Пи?” – пак, пита чиновничката. "Ами, харесах си го от един филм “Животът на Пи”. Гледайте го, много е хубав. Героят е едно момче по рождение, но на възраст нито за мъж, нито за жена. Все още може да се каже, че е неопределен пол” – казвам аз, усмихвайки се на измислицата ми. “Добре, това е хубаво. Но имате ли разрешение да ползвате това име от създателите на филма. Знаете, че има авторско право. Трябва да им пишете да Ви разрешат да го ползвате. Без това смяната на малкото име и на пола няма да мине в съда. Ако искате кратко и благозвучно име, сменете Пи с Чи и аз съм готова да Ви стана кръстница срещу скромна сума. Знаете, че все още нямаме точни указания за наставката за неутрален пол. Все още ние ползваме наставките –ев, -ов или -ева, -ова. Вижте, ако бяхте гей или лесбийка, всичко ще бъде много лесно. Но Вие и Вашият неутрален пол... Може би наставката е -йо. Но това няма да мине в съда. Вулгарно е и ще бъде прието за подигравка. Чака Ви най-малкото солена глоба. Защо не смените Ху с Ду. Ще звучи така: Чи Дуйо Дуйо. Ако сте съгласен, да пускаме молбата” – въздъхна доволна чиновничката след тази тирада.

В този момент се събудих облян в пот, но бях доволен. Може и да беше сън, но това си беше истинска “суха тренировка”. Вече съм готов и чакам с нетърпение да въведат Истанбулската конвенция.

От фейсбук

(Без редакторска намеса)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения