Главният архитект на София Здравко Здравков: Изпълнението на дребни детайли в градската среда се явява предизвикателство

Гл. комисар Спиридонов за ТЕЛК аферата във Варна: Най-големи суми взимали посредници с българско и сирийско гражданство

Захарова: НАТО иронизираше новите видове въоръжения на Русия, но сега реагира изнервено на намеренията ни

Емил Хърсев за кражбата от банка в Нова Загора: Има нарушение на технологичната дисциплина на повече от един служител

Арестуваха служител на бреговата охрана на САЩ, подготвял мащабно терористично нападение

Под наблюдение остава момчето, което се простреля с газов пистолет в Бургас Малко вероятна е версията оръжието да е намерен случайно, коментира шефът на ГДБОП

Тръмп очаква още срещи с Ким Чен-ун

Жители на Джерман излизат на протест срещу изграждането на депо за отпадъци

Макрон: Франция е изправена пред безпрецедентна вълна на антисемитизъм

Британски мозъчен тръст предупреди за нарастване на влиянието на Китай

Петро Порошенко поиска от ООН да разположи сини каски в източната част на Украйна

Народното събрание ще гледа процедурните правила за избор на нов състав на ЦИК

Спецсъдът гледа мярката за неотклонение на Митьо Очите

Държавният глава Румен Радев е на посещение в Швейцария

ТИР горя на пътя Русе-Бяла, движението е ограничено

Избрах си името Пи Ху Ху Мисля да си сменя пола на неутрален

В един сайт прочетох, че в търговска верига в столицата е открита първата “джендър тоалетна”. Разтревожих се не на шега, тъй като моята отколешна мечта беше щом в България влезе Истанбулската конвенция да си сменя пола с неутрален. И, ето на, пак съм изпреварен! Даже и имена си бях избрал Пи Ху Ху. Кратко и благозвучно!

Легнах, заспах и ме налегна кошмарен сън. Отивам аз, в общината с молба за смяна на пола и имената. “Какво са тези имена?” – пита ме чиновничката. “Как какви? Това са избраните от мен имена, кратки и благозвучни. Пи ми е новото име, а Ху и Ху са бащино и фамилно” –отговарям наперено аз.

“Какво е това име Пи?” – пак, пита чиновничката. „Ами, харесах си го от един филм “Животът на Пи”. Гледайте го, много е хубав. Героят е едно момче по рождение, но на възраст нито за мъж, нито за жена. Все още може да се каже, че е неопределен пол” – казвам аз, усмихвайки се на измислицата ми. “Добре, това е хубаво. Но имате ли разрешение да ползвате това име от създателите на филма. Знаете, че има авторско право. Трябва да им пишете да Ви разрешат да го ползвате. Без това смяната на малкото име и на пола няма да мине в съда. Ако искате кратко и благозвучно име, сменете Пи с Чи и аз съм готова да Ви стана кръстница срещу скромна сума. Знаете, че все още нямаме точни указания за наставката за неутрален пол. Все още ние ползваме наставките –ев, -ов или -ева, -ова. Вижте, ако бяхте гей или лесбийка, всичко ще бъде много лесно. Но Вие и Вашият неутрален пол… Може би наставката е -йо. Но това няма да мине в съда. Вулгарно е и ще бъде прието за подигравка. Чака Ви най-малкото солена глоба. Защо не смените Ху с Ду. Ще звучи така: Чи Дуйо Дуйо. Ако сте съгласен, да пускаме молбата” – въздъхна доволна чиновничката след тази тирада.

В този момент се събудих облян в пот, но бях доволен. Може и да беше сън, но това си беше истинска “суха тренировка”. Вече съм готов и чакам с нетърпение да въведат Истанбулската конвенция.

От фейсбук

(Без редакторска намеса)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. Има два пола- мъжки и женски. Ако някой не се вписва в ЕДИН от тия два пола, значи е Хермафродит, Олигофрен, Инвалид… И може да отиде в някоя болница или Лудницата( ако има здрави органи, но е психясал).. Психопат- педдерази, НЕ трябва да бъдат допускани да се занимават с политика… Какво би станало ако оставиш някой Психопат да управлява държавата ти ?? Отговор- Скоро няма да имаш държава и ще станеш роб на Ислямистите араби. Тряябва да ЗАБРАНЯТ Пропагандата и Филмите с Педдерази, Кражби, убийства изнасилвания. Може само да дават документални филми, как са хванали Престъпник и са го пратили в затвора, или как са лекували някой Психясал педдераз или инвалид- педдераз в болницата и лудницата..

    1. С решение на Конституционния съд на Република България джендер-идеологията във всички нейни варианти е обявена за противоконституционна. Всяко нарушение на това решение на най-висшата съдебна инстанция е противоконституционно и подлежи на съдебно преследване от правозащитните органи на Републиката.

      1. Слава богу има още нещо смислено в държавата ни.Дано и Конституциятане мине под брадвата на новите евротечения.

  2. Може би самия факт, че този автор е толкова безгранично ограничен интелектуално е страшен. Имайки на предвид състоянието не целия Европейски Съюз, когато става въпрос за сексуална ориентация и смяната на пола, или така нареченото от комунистични простаци “джендъри”, и имайки на предвид, че България е толкова назад с това. Хората се оплакват от държавата, а единственото което се коментира от журналисти, като този са “българските джендъри”. Само да ви кажа нешо, драги Г-н Светулков, вземете си работата на сериозно и спрете да ходите след хора, които не са виновните за прогреса на България. Отворете си консервата, която ви стои на раменете и тръгнете след корупцията на така наречените ни “политици”.

  3. Пол не може да се избира, има два – мъжки и женски и се раждаш с единия от двата. А пък ти за какъв се мислиш и искаш да бъдеш си е твой личен проблем и не касае околните.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.