Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Известни марки и бутикови изби идват на „Винария 2017“ в Пловдив

Всички големи родни производители и бутикови изби ще покажат колекциите си на международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2017“ от 22 до 26 февруари в Пловдив, където ще се конкурират с елитни вина от Франция, Португалия, Италия и други държави. Експертите прогнозират, че изложението, което се организира съвместно с Националната лозаро-винарска камара и под егидата на Министерството на земеделието и храните, ще е уникална панорама на виното заради разнообразния профил на участници и продукти.

Винпромите в Русе, Свищов, Карнобат и Асеновград, „Пълдин“, „Вила Ямбол“, „Черноморско злато“ и „Логодаж“ са само част от известните производители, които представят любими на българите марки и нови предложения. Осем бутикови изби от Асоциацията на независимите лозаро-винари залагат на автентични сортове и биопроизводство. Фирми, отсъствали почти 10 години, се завръщат на деловия форум, на който дебютират и нови компании.

Заради големия интерес е разширен Градът на виното и деликатесите, изграден в архитектурния стил на възрожденските селища и посрещнал през 2016 г. близо 40 000 гости. На него съвместно се презентират вина, спиртни напитки и храни, предлагани от участници в изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. Ще има зони за експозиции, презентации и майсторски класове, за гурме демонстрации, бутик за вина и пресцентър.

„Винария 2017“ привлича енолози от Румъния, Сърбия, Грузия и други държави, които ще дойдат в Пловдив, за да намерят търговски партньори. Фирма за износ на български вина в САЩ пък ще помогне на наши производители да стъпят на пазара там. Изложението включва също компании, предлагащи технологии, техника и оборудване за лозарството и винопроизводството. „През последните 2 години броят им се увеличава и се показват разработки, ориентирани към бъдещето на двата сектора, Към тази впечатляваща картина се добавят и иновациите за хранителна индустрия на участници в изложбата „Фудтех“, твърди д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на „Международен панаир – Пловдив“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.