Известни марки и бутикови изби идват на "Винария 2017" в Пловдив

Всички големи родни производители и бутикови изби ще покажат колекциите си на международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2017" от 22 до 26 февруари в Пловдив, където ще се конкурират с елитни вина от Франция, Португалия, Италия и други държави. Експертите прогнозират, че изложението, което се организира съвместно с Националната лозаро-винарска камара и под егидата на Министерството на земеделието и храните, ще е уникална панорама на виното заради разнообразния профил на участници и продукти.

Винпромите в Русе, Свищов, Карнобат и Асеновград, "Пълдин", "Вила Ямбол", "Черноморско злато" и "Логодаж" са само част от известните производители, които представят любими на българите марки и нови предложения. Осем бутикови изби от Асоциацията на независимите лозаро-винари залагат на автентични сортове и биопроизводство. Фирми, отсъствали почти 10 години, се завръщат на деловия форум, на който дебютират и нови компании.

Заради големия интерес е разширен Градът на виното и деликатесите, изграден в архитектурния стил на възрожденските селища и посрещнал през 2016 г. близо 40 000 гости. На него съвместно се презентират вина, спиртни напитки и храни, предлагани от участници в изложбите "Винария", "Фудтех" и "Вкусове от Италия". Ще има зони за експозиции, презентации и майсторски класове, за гурме демонстрации, бутик за вина и пресцентър.

"Винария 2017" привлича енолози от Румъния, Сърбия, Грузия и други държави, които ще дойдат в Пловдив, за да намерят търговски партньори. Фирма за износ на български вина в САЩ пък ще помогне на наши производители да стъпят на пазара там. Изложението включва също компании, предлагащи технологии, техника и оборудване за лозарството и винопроизводството. "През последните 2 години броят им се увеличава и се показват разработки, ориентирани към бъдещето на двата сектора, Към тази впечатляваща картина се добавят и иновациите за хранителна индустрия на участници в изложбата "Фудтех", твърди д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на "Международен панаир - Пловдив".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони