Издирват 19-годишен младеж от ромския квартал за убийството в Кюстендил

Битов скандал и употреба на алкохол са довели до масово сбиване в заведение в Кюстендил, при което беше убит един човек. Това съобщиха на съвместен брифинг Окръжната прокуратура и Областната дирекция на полицията в Кюстендил.

Установен е убиецът – 19-годишен младеж от ромския квартал "Изток", който е криминално проявен. В момента властите го издирват. Задържани са досега 8 души. Иззет е газов пистолет.

Няма блокада в ромския квартал, а сили на жандармерията. Това е битов инцидент, завършил с криминално престъпление - не може да се говори за етническо напрежение, категорични са властите.

Масовото сбиване между група роми и посетители на заведение в центъра на Кюстендил стана тази сутрин около 7,30 ч.

Мъж, за когото неофициално се коментира, че е на 35 години, е починал, а сред другите участници в мелето има тежко пострадали. Един от тях е закаран в "Пирогов" в София. Пред хирургичното отделение на кюстендилската болница веднага се събраха десетки роми от кв. "Изток", за да разберат кои са ранените им съкварталци. Появиха се и двамата братя Сашо и Стоян Игови от известния ромски клан Гольовците.

"Един от пострадалите четирима е в крайно тежко състояние, с много тежка черепно-мозъчна травма, със счупване на черепа, вътрешномозъчни кръвоизливи. Той интубиран и транспортиран до "Пирогов". Останалите трима са настанени в болницата, няма опасност за живота им, но всички имат наранявания, които се обработват“, съобщиха от здравното заведение.

В Кюстендил е изпратено звено на жандармерията, което се включи в оперативно-издирвателните действия по разследването. Работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле