Иззеха над 1 тон синтетична дрога в Русия

Руските спецслужби иззеха над 1 тон синтетична дрога от един от най-големия доставчик на наркотици в Русия. Задържани са организаторите и редовите участници в организираната престъпна група, съобщи говорителят на МВР Ирина Волк.
 
Повдигнато е обвинение срещу 4 предполагаеми ръководители и 14 участници в международна престъпна група, развивала дейност на територията на Московски регион и Ивановска област.
 
Иззети са повече от 1 тон синтетични наркотични вещества, прекурсори и химически вещества с общо тегло около 10 тона, както и лабораторно оборудване.

По информация на полицията, престъпната група е създадена не по-късно от септември 2019 г. и е съществувала до февруари 2020 г. Тя е била с международно участие: украинците са "приготвяли" наркотиците в три нелегални лаборатории, а руснаци и молдовани давали поръчките и са пакетирали и разнасяли стоката.
 
Както в повечето подобни случаи, наркотиците са търгувани в Даркнет.
 
19 души са задържани в 3 лаборатории, други пет – по време на опаковане на дрогата, а 18 при доставката на "синтетиката", пише БГНЕС. На всички задържани са им повдигнати обвинения за производство и търговия на наркотици в организирана група, за което може да получат различни ефективни присъди, включително доживотна.

Коментари

Задължително поле