Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Изложба-изследване „Голото мъжко тяло 1856 -1944“ представят в Пловдив

Уникална по своя замисъл изложба-изследване на темата в българското изобразително изкуство „Голото мъжко тяло 1856 – 1944“ ще представи от 4 до 24 април Градската художествена галерия в Пловдив. Изкуствоведите Аделина Филева, Пламен В.Петров и Рамона Димова от Софийска градска художествена галерия са авторите на кураторския проект, според които темата за голото мъжко тяло в големия свят на изщуството не е нова. У нас обаче отсъства опити за представянето й както в пространството на галерията, така и в теоретичен план. Изследвана, проучвана, проблематизирана, споделяна като визуален разказ, тази история у нас остава маргинализирана.

Изложба-изследване "Голото мъжко тяло 1856 -1944" представят в Пловдив

Впечатляващата експозиция съдържа творби както на знакови имена, така и на позабравени или напълно неизвестни за широката публика художници. Сред включените в изложбата творци са Станислав Доспевски, Владимир Димитров-Майстора, Александър Мутафов, Никола Канов, Ненко Балкански, Йордан Кювлиев, Захари Желев, Христо Станчев, Георги Митов, Михаил Лютов и Никола Петров.

Изложбата се открива на 4 април от 18 часа в в Къщата с постоянна експозиция на художника Енчо Пиронков в Стария град на ул. „Васил Кънчев“ 1.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.