Изобретиха „часовник на смъртта”

Специалисти от Калифорнийския университет разработиха механизъм, способен да показва времето, което остава за живот на собственика му, и да определя точната дата на смъртта.

Новата технология се основава на генетичен анализ. На специален чип в часовника се нанася капка кръв от притежателя му, от която системата отделя ДНК. След това се провеждат изследвания на биологичните данни: устройството изучава всички генетични фактори, които може да оказват влияние върху намаляване или продължаване на живота на конкретния човек.

Въз основа на резултатите от анализа системата създава прогноза за скоростта на стареене на организма и определя най-вероятната продължителност на живота.

Учените нарекоха своята разработка GrimAge. Разбира се, „часовникът на смъртта” няма да бъде пускан в масово производство, тъй като е създаден изключително за научни цели.

Изследователите предполагат, че новата технология ще позволи да се доближат до разкриване тайната на човешкото стареене – тайна, която се опитват да разбулят хиляди учени по света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука