Изписаха Навални от болница "Шарите"

Руският опозиционер Алексей Навални е изписан от клиника "Шарите" в Берлин, където се лекуваше след предполагаемо отравяне с "Новичок", съобщават на официалния си сайт от болницата.

От там уточняват, че Навални е изписан, тъй като здравословното му състояние се e подобрило. Опозиционерът прекара в болница 32 дни, от които 24 - в реанимация.

Лекарите смятат, че е възможно пълно възстановяване, но уточняват, че дългосрочните последици могат да се оценят на по-късен етап.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви в разговор с френския държавен глава Еманюел Макрон, че опозиционният лидер Алексей Навални може сам да е погълнал "новичока", с който е отровен, пише в. "Le Monde".

Навални отговори на твърдението на Путин в социалните мрежи: "Хубава версия, заслужава най-внимателно проучване. Тихичко съм отпил от бутилка в самолета. Изпаднал съм в кома, но преди това съм се уговорил с жена ми, приятели и колеги, че ако Министерството на здравеопазването настоява да ме откарат в Германия, в никакъв случай да не позволяват това да се случи. Да умра в болницата в Омск и да се окажа в Омската морга, където да установят като причина за смъртта "поживя си достатъчно" - ето я крайната цел на моя хитър план", написа Навални. "Но Путин ме надхитри. Не минават такива. В крайна сметка като глупак съм прекарал 18 дни в кома, но така и не съм постигнал своето. Провокацията не успя", пише още Навални.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny) на

 

Коментари

Задължително поле