Изпращат 200 туристи от Нидерландия в Гърция на почивка, проверяват дали е възможен пандемичен туризъм

Около 200 души се готвят да бъдат изпратени от Нидерландия на 12 април за осемдневна ваканция в Гърция, за да се определи дали туризмът е възможен по време на пандемията.

Като част от този експеримент, туристите, които ще се подложат на тест за коронавирус преди заминаване и връщане, ще се насладят на почивка в хотел с ол инклузив на остров Родос, на цена от 399 евро на човек. 187-те души, които ще бъдат избрани от 25 000 кандидати, няма да имат право да напускат помещенията на хотела, докато след завръщането си в Нидерландия те ще бъдат принудени да влязат в карантинен хотел за десет дни.

Според плана, изготвен от Sunweb в сътрудничество с нидерландското правителство, 187-те туристи на възраст 18-70 години ще бъдат единствените гости в хотел Mitsis Grand по време на ваканцията си.

Властите в Нидерландия, които са регистрирали 1,25 милиона потвърдени случая и 16 536 смъртни случая от началото на пандемията, обезсърчават пътуванията в чужбина - в допълнение към така необходимите - до средата на май, тъй като новите случаи нарастват и ограничителните мерки са удължени до 20 април.

Поради тази причина в крайна сметка мнозина се чудят дали е „отговорно“ да се даде възможност на избраните кандидати да избегнат карантината, в момент, когато здравната криза е в разгара си в страната и в цяла Европа.

Други сравниха в социалните мрежи почивката в курорта Родос с „луксозен затвор“, тъй като туристите ще могат да използват трите басейна и двата ресторанта на хотела, но няма да имат право да слизат до плаж. Това обаче не обезсърчава заинтересованите, като 51-годишната Корина Гундерхаан, която заяви пред RTL Nieuws: „Първо се заразих с коронавируса и се разболях сериозно. След това загубих работата си. И сега какво? "Очаквам с нетърпение да посетя курорт и да не направя абсолютно нищо, за да се възстановя от тази бурна година."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа