До 31 януари хората със свободни професии могат да променят вида на осигуряването си

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотала в Кабул Акцията продължи 12 часа

Статуята на свободата затвори за посетители

Холандската полиция ще конфискува скъпи дрехи от младежи, ако не обяснят как са платили за тях

Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Изпълнение на 85 % на държавната поръчка отчита ВТУ

Централната комисия за прием на студенти във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ за учебната 2017-2018 г. към 18 юли отчита 85 % запълняемост на местата по държавна поръчка. Записани в първи курс са 1504 студенти, като в редица специалности местата са заети на 100 %. Това са специалностите психология, право, журналистика, връзки с обществеността, етнология, културен туризъм, стопанско управление, публична администрация и др. Огромен интерес има към педагогическите специалности и приложна лингвистика (с първи чужд език английски).
Университетът обяви 303 свободни места, чието попълване започва от 19 юли и ще продължи до изчерпване на броя на местата. Подробности са публикувани в сайта на университета и на Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама.
Повече свободни места има в платеното обучение, но и при тази форма местата са на изчерпване за някои специалности, например за специалност право, задочно обучение, където вече са се записали над 110 студенти.
„Тъй като таксите не са много по-високи в сравнение с таксите при държавната поръчка, много кандидати избират платената форма, за да попаднат в любимата си специалност. Кандидатите с висше образование, както и действащите към момента студенти в българските висши училища могат да се запишат само за платената форма на обучение, тъй като за всички тях това е второ висше образование“, разясняват от университета.
Паралелно с приема на студенти първокурсници се провежда и приемът на кандидати за магистърските програми. Той също ще продължи през цялото лято без прекъсване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.