Седем медици от Спешна помощ в София – с коронавирус РЗИ проверява всички посетени от тях адреси

ЕК одобри сделката за Vivacom Придобиването на компанията от United Group няма да застраши конкуренцията, установи Комисията

Огнян Ганев, собственик на „Dairy Food Bulgaria“: След първоначалния стрес вече започнахме постепенно възстановяване на нормалната работа

Нови настилки, растителност и парково оборудване ще има в зоната

Областната организация на ГЕРБ-Благоевград със серия от дарителски кампании

Румъния ще удължи извънредното положение с още един месец

Германия планира да приключи с карантината на 19 април, но да продължи със затегнатите мерки

Строители дариха 100 000 на болниците

Деца с подарък за лекарите: виртуална изложба

Щабът в морския град алармира: Бургас има тестове само за два дни

Родилки в извънредно положение: Спокойни сме, благодарим на УМБАЛ Бургас

Менда Стоянова: Работодателите ескалираха в своите искания

Мъж и жена, поставени под карантина, са напуснали страната

БСП призова за преразглеждане на бюджета на Варна

69-годишен мъж в Плевен се е излекувал се от COVID-19, изписват го от болницата

Изпълнение на 85 % на държавната поръчка отчита ВТУ

Централната комисия за прием на студенти във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ за учебната 2017-2018 г. към 18 юли отчита 85 % запълняемост на местата по държавна поръчка. Записани в първи курс са 1504 студенти, като в редица специалности местата са заети на 100 %. Това са специалностите психология, право, журналистика, връзки с обществеността, етнология, културен туризъм, стопанско управление, публична администрация и др. Огромен интерес има към педагогическите специалности и приложна лингвистика (с първи чужд език английски).
Университетът обяви 303 свободни места, чието попълване започва от 19 юли и ще продължи до изчерпване на броя на местата. Подробности са публикувани в сайта на университета и на Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама.
Повече свободни места има в платеното обучение, но и при тази форма местата са на изчерпване за някои специалности, например за специалност право, задочно обучение, където вече са се записали над 110 студенти.
„Тъй като таксите не са много по-високи в сравнение с таксите при държавната поръчка, много кандидати избират платената форма, за да попаднат в любимата си специалност. Кандидатите с висше образование, както и действащите към момента студенти в българските висши училища могат да се запишат само за платената форма на обучение, тъй като за всички тях това е второ висше образование“, разясняват от университета.
Паралелно с приема на студенти първокурсници се провежда и приемът на кандидати за магистърските програми. Той също ще продължи през цялото лято без прекъсване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.