Изпълнителният директор на eBay Inc. подаде оставка

Изпълнителният директор на eBay Inc, Девин Уениг напуска позицията си в компанията, се казва в официално изявление на голямата американска фирма за онлайн търговия. Уениг беше начело на eBay през последните 4 години и заемаше различни позиции в компанията от 12 години насам.

За временно изпълняващ длъжността е определен Скот Шенкел, който беше старши вицепрезидент и главен финансов директорна eBay.

Томас Тиърни, председател на борда на директорите на eBay, каза: "През своите 12 години в eBay, Скот Шенкел демонстрира, че е силен и динамичен лидер, който познава нашия бизнес отвътре и отвън. Той е работил в тясно сътрудничество с нашите екипи в цялата компанията за изпълнение на нашата стратегия. Уверени сме, че опитът на Скот в eBay го позиционира добре да ръководи компанията".

Компанията посочи, че започва да търси нов постоянен изпълнителен директор, като ще обсъди както вътрешни, така и външни кандидатури за поста.

Компанията, която е собственик на водещия сайт за електронна търговия eBay.com, също така определи Анди Крейг за временно изпълняващ длъжността финансов директор. Крейг преди това беше вицепрезидент по глобалното финансово планиране.

Акциите на eBay Inc. поевтиняват с над 1,5% след новината за оставката на Девин Уениг.

Коментари

Задължително поле