Израелските отбранителни сили: Ликвидирахме около 60 агенти на Хизбула, 200 цели са ударени в Ливан в сряда (ВИДЕО)

IDF

Израелските отбранителни сили (IDF) докладват, че през изминалия ден около 60 оперативни служители на Хизбула са били убити и повече от 200 цели са били ударени от военновъздушни сили на Изарел по време на наземните операции в Южен Ливан.

През нощта около 15 "агенти" на Хизбула, укрити в кметството на южен Ливан Бинт Джбейл, бяха убити при израелски въздушен удар, съобщават военните, цитирани от The Times Of Israel.

Според IDF изтребители са ударили кметството в съвместна операция с 36-та дивизия, след като там са били идентифицирани хората на Хизбула. Военните казват, че сградата е била използвана от врага за складиране на оръжия и най-малко 15 терористи са били елиминирани при удара.

В друга съвместна операция дрон е ударена и ликвидирана клетка от оперативни служители на Хизбула, които са били идентифицирани от войските на 36-та дивизия, изстрелващи ракети срещу Израел. 

"Тази сутрин двама агенти на Хизбула откриха огън по войници на Голани в Южен Ливан и малко по-късно артилерийските сили идентифицираха двамата и насочиха дрон на IAF да ги удари и убие, няма пострадали войници при инцидента", съобщават Израелските отбранителни сили.

"В отделна съвместна операция с 98-ма дивизия, няколко оперативни служители на Хизбула, които изстреляха ракети в района на Рамим Ридж вчера, бяха убити при удар, извършен от изтребители военновъздушните сили", казват военните.

Изтребители също са ударили около 200 други цели на Хизбула в Южен Ливан през изминалия ден, включително сгради, използвани от терористичната групировка, оперативни служители, складове за оръжия, наблюдателни пунктове и друга инфраструктура, обобщават от IDF.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток