Израел: Иран и Сирия си играят с огъня

Израел предупреди днес, че Иран и Сирия си играят с огъня и че макар да не се стреми към ескалация на напрежението, има готовност за всякакви сценарии след навлизането на ирански дрон в израелското въздушно пространство от Сирия, предаде Ройтерс.

Готови сме да ги накараме да платят висока цена за такива действия, посочи военният говорител, генерал-лейтенант Джонатан Конрикус.

Израел извърши днес въздушни удари срещу ирански и сирийски цели в Сирия, след като прехвана и свали иранския дрон. Според говорителя дронът е бил с военна мисия и е бил изпратен и управляван от иранските военни сили. Израелското военно командване заяви, че само един от неговите самолети е бил ударен от сирийската противовъздушна отбрана, докато е извършвал мисия срещу ирански цели в Сирия.

Изтребителят Ф-16 се е разбил, а единият пилот е тежко пострадал. След това Израел е нанесъл мощен удар по противовъздушни системи и ирански цели в Сирия. Това е най-значителната намеса на Израел в Сирия до този момент, отбелязва Ройтерс. Говорителят изтъкна, че Израел е готов за всякакви сценарии и ще продължи да действа в съответствие с оценката на ситуацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят