Илон Мъск със светкавична реакция на оттеглянето на Байдън, ето какво каза за Тръмп

След като президентът на САЩ Джо Байдън напусна президентската надпревара в неделя и обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране, няколко коментара се изляха в мрежата на мига.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск реагира светкавично на изявлението на Байдън и написа: "Най-умните ми приятели, включително живущите в района на залива на Сан Франциско, които са били демократи през целия живот, са развълнувани от Тръмп/Ванс."

Обръщайки се към последователите си в официалния си акаунт в своя X, Мъск каза още: "Вярвам в Америка, която поставя на първо място индивидуалната свобода и заслуги. Това беше Демократическата партия, но сега махалото се завъртя към Републиканската партия".

Припомняме, че Мъск обяви, че "напълно" подкрепя Тръмп, след като бившият президент и към онзи момент все още предполагаем републикански кандидат, беше ранен при стрелба по време на митинга в Пенсилвания. Милиардерът официализира подкрепата си за Тръмп след инцидента, а по-късно излезе неофициална информация, че ще дарява за кампанията му по 45 милиона долара на месец до изборите.

Синът на бившия президент на САЩ и републиканския кандидат-президент Доналд Тръмп-младши също се включи в социалните медии и заяви, че Камала Харис притежава цялото "ляво" политическо досие на Джо Байдън, като добави: "Единствената разлика е, че тя е още по-либерална и по-малко компетентна от Джо, което наистина казва нещо. Тя беше поставена да отговаря за границата и видяхме най-лошото нашествие на нелегални в нашата история!!!"

Внучката на американския президент Джо Байдън, Наоми Байдън, демонстрира солидарност с него след съобщението му. Обръщайки се в X, тя заяви: "Днес съм нищо друго освен горда с моя дядо, нашия президент Джо Байдън, който служи на страната ни с всяка част от душата си. Той не само беше, но ще продължи да бъде най-пълноценният президент. На американците, които винаги са му пазили гърба - имайте вяра. Той винаги ще има нашата", добави Наоми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка